lördag 30 maj 2009

Bettman show

Gary Bettmans årliga tal lät ungefär som det gör varje år. Känns lite som grevinnan och betjänten........

Men här kommer några snap shots från presskonferansen.
- Phoenix Coyotes kommer klara krisen och även vara kvar i Arizona. Så om inte domstolen tycker annat så ska inte laget flyttas!

- Flyttas ska inte heller Canadiens. Det har ju snackats om att Montreal ska säljas - kanske blir det så men det kommer inte tillåtas att flytta.

- NHL.com hade 13 milj unika besökare i april. En rätt bra siffra måste jag säga och då är dom bara snäppet bakom slutspelsbloggen............

- Han var oroad över att spelarlönerna skenat i väg lite för snabbt och meddelade att lönetaket antingen kommer ligga kvar som det är eller sänkas med 5%. Ett snack med NHLPA (spelarorganisationen) avgör frågan.

- TV-siffrorna har ökat kraftigt i år och NHL är nöjda med sina avtal. Det var 10 år sen tittarsiffrorna var såhär höga.

- NHL har ju fått mycket kritik för att dom inleder finalspelet med back to back matcher (spel 2 dagar i rad). Men Bettman sade att detta varit klart i ett år och att lagens GM sedan starten varit väldigt positiva.

Så ska man tro Bettman är NHL just nu i ett mycket bra läga - och precis där man vill vara. Vet inte riktigt om jag tror honom......

Inga kommentarer: