fredag 16 april 2010

DIF vs AIK

Sällan har jag sett HV71 såg håglösa och tillbakapressade som igår.
Djurgården med sitt raka, enkla och vägvinnande spel var hetast i alla dueller och först på i stort sett varenda puck. I alla fall i 2 perioder och känslan efter 40 min var ju att Stockholmarna borde haft en betydligt större ledning än 2-1.

Segern var odiskutabel och väldigt rättvis även om det blev lite nerv i slutet efter att Jönköpingsgänget i alla fall lyckats prestera hyffsat bra dom sista 20 min.

Tror nog Janne K har en del att fundera över idag. Hur ska han få killarna att kliva upp 2 snäpp till morgondagens match? Känns som att det är väldigt mycket mentalt i såna här matchserier. För nu är HV under press, dom vet att dom inte har råd att torska hemma på lördag för att sedan åka upp till en tredje match i huvudstaden igen.

Inramningen var såklart fantastiskt på Hovet igår och roligast måste väl DIF-klackens ramsa: "Helge Fossmo håller på HV" ha varit.
Var en hel del religiösa kopplingar i DIF´s ramsor igår, då riktade mot HV-klacken. Men Stockholmarna vände på det hela och när laget var i ledning lät det: "Jesus Kristus håller på Djurgårn..."

Men måste faktiskt säga att det var snäppet högre tryck i söndags när AIK gick upp. Under matchen höll gårdarna igång bättre men när alla Aik´are sjöng samtidigt var det som att få en smäll på käften av ljudvågen.

Här 2 klipp jag tagit med telefonen. Först DIF


Sedan Gnaget:

3 kommentarer:

Anonym sa...

Härligt att höra!

Utan skjorta i Karlstad sa...

HIF-AIK 24/3 1993, då var det drag!!!!!!!!!
Det var då Bajen spelade ur aik ur elitserien..

Järn sa...

Men DIF-klacken överröstade domarnas visselpipor ibland, det tror jag inte gnagarna lyckades med.