onsdag 20 februari 2008

Ny svensk i Redwings

Det enda roliga som kommer av Lidströms skada, är att Jonathan Ericsson äntligen får chansen i NHL. Ericsson som var kvar länge på campen har haft en lysande säsong i AHL och var nyligen uttagen i farmarligans allstar-match.

Ericsson något av en doldis här hemma har trots sin unga ålder, 23 år, redan hunnit med 81 elitseriematcher i Södertälje och gör sin andra säsong på andra sidan Atlanten. Men tiden i elitserien bjöd bara på 1 mål och oftast begränsat med speltid.

Desto roligare läsning nu när han hittills skrapat ihop 7+18 på 54 matcher i Grand Rapids, och nu alltså får chansen i NHL.

Och ska man tro Detroits Europascout Håkan Andersson har Ericssons chans legat i luften. Sprang på Håkan i Detroit för en knapp månad sedan och han plussade rejält för den unge svensken och trodde att möjligen var det löneläget som gjorde att han då ännu inte fått chansen.

Det blir ju betydligt dyrare för klubben att skicka ner någon med envägskontrakt och plocka upp Ericsson som har tvåvägsdito. Money talks..........även i NHL.

Nu är det upp till bevis - och hur svårt kan det vara att axla Lidas roll ;-)

Inga kommentarer: