tisdag 23 februari 2010

Pekka med guldhjälm och en flaska Whiskey

Tillslut kom vi då iväg till Piteå, där Pekka Lindmark numer är bosatt.
Den gamle guldhjälten jobbar nu som vaktmästare på en av ishallarna i Piteå och hade ju en del extra att göra nu med all snö som fallit.

Med Pekka snackade vi om en riktigt rolig slutspelshändelse från legendarens sista hockeymatch. Är ju rätt häftigt att vara på besök hos någon med en sådan här framme.Pekkas gamla Guldhjälm-utmärkelse. Visst väcker det minnen med en gammal Torspohjälm!!

Pekka är ju en riktig sköning som bla. bertättade om hur det gick till i VM 1987. Det var ju länge oklart om Sverige ens skulle gå till slutspel, då Finland lämnat in en protest. En protest mot att något lag Finland förlorat emot använt sig av en icke registrerad spelare. Hade den gått igenom hade Sverige missat slutspel, nu fick det hela avgöras i domstol. Det såg länge mörkt ut, så spelarna gick ut på stan för att njuta lite av nattlivet i Wien. Pekka och en lagkmrat hade precis köpt en flaska Whiskey när dom stötte ihop med förbundskapten Tommy Sandlin som hade färskad besked från domstolen.

" - Men vad gör ni? Vi har ju match - I morgon!!!!!"

Fortsättningen på den VM-historien kan ni ju, så Sverige kanske skulle ladda med lite Wirre inför OS-kvarten senare i veckan.

Inga kommentarer: