lördag 20 februari 2010

Tyska lärdomar

Resan till Alavaara i Tyskland gav en del nya insikter.

- Tydligen tränar dom riktigt jäkla hårt där nere. Hårdare än här hemma enligt J-A. Dom kör mycket mer fysträning och coacherna är betydligt hårdare.

- Trots en hel del nordamerikaner i ligan så är den betydligt lugnare än elitserien. Lugnare på så sätt att i DEL förekommer numer aldrig några kastade handskar och väldigt sällan ens gruff. Detta överraskade mig väldigt mycket, men tydligen har ligan tagit i med hårdhandskarna för att få bort fighterna som tidigare var vanligt förekommande.

- Som ni kanske läst längre ner så är det alltså bara 2 svenskar i ligan. Daniel Rudslätt och Jan-Axel Alavaara. Tyckte jag var överraskande få.

- Lönerna i ligan är ju riktigt bra, men intresset i Tyskland är sådär. i Berlin har dom fina 10-15 tusen på matcherna ibland men för tex Alavaaras Wolfsburg låg snittet på ca 2.000!! Arenan var ju inte direkt något vidunder heller.... - DEL sänds inte på tv! Inte ofta iaf, kanske 1 match i veckan sa J-A. Mycket konstigt då tyskarna ju brukar ligga i framkant när det gäller tv-sändningar, plus att det där ju ligger en hel del stålar. Canal+ förlängning av Elitserieavtalet kostade tex 1,2 MILJARDER för 4 år........

- I Wolfsburg gillade krögarna hockeyspelarna mycket mer än dom självgoda divorna till fotbollsspelare! Stans fotbollslag vann ju ligan för bara något år sedan och är supportrarnas stora hjältar. Men krögarna (Som Carlo här) föredrar alltså dom betydligt trevligare iskrigarna. Hans pasta var riktigt god oxå måste jag säga!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Kul inblick i tyska ligan

Anonym sa...

bara för att vara nogrann så vann Wolfsburg ligan förra året i fotboll.
Kul att få veta mer om tyska ligan, jag trodde dock att Alavaara hade lagt av redan.

Anonym sa...

Fick du reda på att det bara är två svenskar i ligan först när du åkte ned dit? Var det en insikt du fick då?

Du är väl expert, håller reda på sånt? :)

Björn Oldeen sa...

Hej nån annan anonym (?)

Hade faktiskt inte räknat svenskarna i tyska ligan innan jag åkte ner :-)
Hade bara koll på antalet finländare, norrmän och slovaker....

Men magkänslan var nog att det var fler svenskar än dom 2 det visade sig vara.