måndag 19 maj 2008

Fy faan för fotbollsfjantarna II

Igår vann Zlatans Inter Lo scudetto efter 2-0 mot Parma. Efter matchen vägrade mästarna uttala sig för media!!!??? Det är ju helt otroligt hur det har blivit inom först och främst fotbollen!
I England är det nästan stört omöjligt att få prata med någon spelare efter match, före eller i paus är det inte ens lönt att testa. Vår egen Dalquist får trots förfrågningar veckor i förväg inte träffa spelare efter träningar utan att pressfolket får bestämma, när, hur, var och ha koll över vilka frågor som ställs!

I Italien, ja vad ska man säga?? Där håller vissa lag bara käft om dom tycker att dom blivit orättvist behandlade. Till och med mästarna......

När blev det okej att vara sådana satans divor. Oj, vad jobbigt det måste vara att ställa upp på några frågor i och med matcher och träningar! Dom har ju så mycket annat viktigt att göra förstår jag, som att spela tv-spel eller fika lite. Visst förstår jag att någonstans måste mediatillgängligheten ta stop, men fotbollen är inte nära den gränsen.

Kan Mats Sundin stå tålmodigt och svara på 20-30 journalisters frågor 1-2 ggr varje dag, (för det gör han verkligen) borde väl fotbollsstjärnorna göra det en gång i veckan - för det är ju ungefär så ofta dom orkar spela match. När det gäller NHL kan tv-tittare se och höra intervjuer med sina stjärnor precis före, under och direkt efter matcher. Och inte grinar dom ut att "dom spelar och journalister pratar" för det.......

På torsdag går flyget till NY, ska bli underbart att få tillgång till ALLA spelare direkt efter matcherna!! Det är nämligen så det går till i NHL, kanske något för alla stackars fotbollsspelare och deras pressfolk att ta efter.

Det är ju faktiskt inte oss i media spelarna nekar - utan er fans och tittare som direkt eller indirekt betalar deras löner.

1 kommentar:

Anonym sa...

Håller med dig fullständigt. Med en match i veckan kan det väl inte vara så jobbigt att stäla upp på en intervju ibland...?