måndag 25 januari 2010

Målvaktsranking

Litet målvaktstema i sändningen idag. I topplistan får ni veta vem spelarna tycker är seriens bästa målvakt.

Om jag tar och rankar dom 5 bästa elitseriemålvakterna ser det ut så här.

1. Jacob Markström, Brynäs
Han toppar elitserien när det gäller räddningsprocent(92,84%),GAA (1,96)och delar 1:a platsen med 3 andra när det gäller nollor (4st). Killen är lugn som en filbunke och verkar bara växa under press. Passa på att njut, nästa säsong är han i NHL.

2. Stefan Liv, HV71

Killen har hållit 4 nollor i samma finalserie! Bara att fråga FBK anno 2004 om hur bra den här killen är. Liv spelar i ett riktigt bra lag, men han har oxå stor del i att backarna kan vara så offensiva som dom är. Liv är ofta bäst när det gäller och har oxå fått en OS-biljett

3. Fredrik Norrena
Den hete finländaren är en stor anledning på att LHC fått ordning på defensiven. Visst har dom en bättre backuppsättning i år, men med Norrena i kassen kan dom koncentrera sig på sitt. Norrena vet hur det är att vinna och kommer leda Clubben långt i vår.

4. Henrik Karlsson, Färjestad
Har axlat Monstrets mantel alldeles ypperligt. Kan utvecklas ännu mer och kommer vara FBK till stor nytta framöver. Ska bli spännande att se hur han pallar i ett slutspel, men med tanke på hur han höll SSK samman i fjolårets kvalserie så tror jag att han kommer klara detta galant.

5. Johan Holmqvist, Frölunda
Gillar Holmqvist som målvakt, men det känns som att den här säsongen varit lite motig. Han är ju riktigt bra när han är på det humöret, men har oxå haft en tendens att slarva lite den här säsongen.
----
Kan ju säga så mycket som att spelarnas mardrömsmotståndare finns med på min lista.

Nu är det dags att stryka skjorta igen, för snart går bilen till Lindab Arena

Återkommer från hallen

Inga kommentarer: