torsdag 14 januari 2010

Slutspurt

Skellefteå - Fågel, fisk eller mitt emellan? Var hittar vi dom idag? Blir inte klok på deras prestationer. Svajjar å det grövsta. Kan gå långt, men likväl helt missa slutspel om inte laget hittar tillbaks till spelet snart.

Timrå - Har tappat mycket "hjärta" på senare år. Sanny Lindström, Johan Andersson, Robert Carlsson, Oscar Sundh och Jonathan Hedström är alla killar som inte bara ska bedömmas efter sin skicklighet på isen utan oxå efter sitt stora hjärta för hockeyn och laget. Känns lite som att Timrå saknar den stora pådrivaren när Pär Styf är borta (vilket ju är titt som tätt nu för tiden) och att han kanske är lite för ensam när han finns med. Sedan hjälper det ju sällan att plånboken blivit mindre och att tilltänkta stjärnspelare floppar.

Linköping - Stor guldkandidat. Brast i försvarsspelet ifjol, nu har Norrena, Hävelid och OS-backen Johansson varit med och sett till att LHC har elitseriens främsta defensiv oxå. Framåt har dom flera bra kedjor och enorma spetsar i Hlinka, Hlavac och Mårtensson.

Modo - Eller ska vi säga Foppa - Domsjö, alltså Fodo? Saknar hungern, har med något undantag (Pikkarainen, Timander tex) för dålig backuppsättning. Framåt är norrmännen för ensamna när inte Foppa och/eller Näslund är med. Men med styrelseledamoten och #21 på isen är ju Fodo ett lag för slutspel.

Djurgården - Har lyckats skapa härligt hockeytryck i Stockholm. Mannen bakom årets framgångar stavas Hardy Nilsson. Jag vet inte vad han gör - men han gör det bra! Hårde Hardy har aldrig missat slutspel som tränare för ett lag, rätt imponerande. Den trenden kommer han såklart förlänga, för Djurgården ser oförskämt bra ut just nu. Tyvärr för alla dif-fans tror jag inte det håller i sig säsongen ut, det tar slut redan i kvarten. Men visst är det nått som smittar med ungdomlig antusiasm a´la Krüger, Josefsson, Brodin och Ragnarsson :-)

Södertälje - Har vaknat till liv. Vi är vana vid 3 saker när det gäller SSK.
1. Popovic är tokig i båset och tar inte sällan en tidig time out - jag förstår honom.
2. Klasen gör poäng. Ofta snyggt oxå.
3. Laget spelar inför i stort sett tomma läktare.

Tycker mig dock känna igen fenomenet, lag som är stort sett avsågade sprattlar till ordentligt. Är kul att SSK gjort match av det här igen, men tror likväl att vi hittar dom på kvalplats när vi trycker tabellen efter 55 omg.

Frölunda - Man blir ju inte klok på Frölunda. Laget värvar det dom vill ha, men ändå får dom inte ihop det. Som jag ser det saknar dom samma spets som tex HV71 och LHC har. Frölunda har inga riktiga "go to guys". Pebben och Joel är ju strålande värvningar men dom kommer aldrig bli några poängkungar. Det är inte det dom är värvade för heller, men då kan man ju fråga sig vem som är det? Niklas A och Kallio är ju på väg nerför och är man center i Frölunda så får man ju räkna med en allvarlig skada........ Fredrik Pettersson är en härlig tillgång, men alldeles för ensam.

Backuppsättningen har ju även den varit skadedrabbad, men dom har ändå underpresterat.

Jag tror inte Frölunda när längre en max en semifinalplats och ska dom nå dit måste dom klättra upp en rejäl bit innan slutspelet börjar. Om dom nu tar sig till slutspel.....

Brynäs - Markström och lagets defensiv är strålande. Tyvärr håller inte offensiven eller underhållingsvärdet lika hög klass när Bif lirar. Starkt att hålla ihop spelet trots alla skador, och blir spännande att se vad Ossi-Pettri Grönholm kan tillföra. Viktiga matcher i veckan, segrar mot SSK och Rögle så kan nog Gävlelaget se fram emot slutspel, om inte blir det tight hela vägen in. Tar sig inte förbi kvarten.

Rögle - Det blir kvalserien igen för Rögle. Laget tar poäng här och var, men har inte styrka att vinna så många matcher i följd som nu krävs. Okej kanske kan dom ta sig till ingenmansland, men själv tror jag inte på det. Har egentligen ingen tillräckligt stark punkt för att klara sig ifrån kval.

Färjestad - Tror inte på något långt slutspel för det här laget. Generationsväxlingen är påbörjad men inte alls färdig. Har liksom Frölunda ingen kedja eller spelare som leder laget tillräckligt mycket offensivt. Spännande med Bartecko dock! Kliver han in som han gjorde i Luleå kan det här bli spännande annars tar det slut i kvarten.

HV71 - Enligt mig det starkaste LAGET. Starka rakt igenom alla lagdelar. Bara skador kan ställa till det, annars blir jag väldigt förvånad om dom missar SM-final. Har många matchvinnare både offensivt och bakåt i form av Liv.

Luleå - Spännande bygge som jag tror kan överraska rejält i slutspelet. Luleå kan bli en riktig joker. Laget kan åka efter 4 raka i kvarten likväl som dom krigar sig riktigt långt. Vet inte riktigt vilken målvaktsklass dom håller i slutspelet och det krävs oxå att alla är på topp då. Men som många andra är jag riktigt impad av det bygge Osten snickrat ihop. Säga vad man vill men det är kul att se killar som Abbottarna och Pär Arlbrandt lirar hockey.

Inga kommentarer: