lördag 9 januari 2010

Rekord att minnas 2

Det går undan i norr. Tittar man i statistiken över dom snabbaste målen i elitserien hittar vi idel norrlandslirare på topp3.

1. 6 sekunder: Magnus Wernblom. Modo-Leksand 2000-11-28
Ja där jäklar gick det undan. Man undrar ju hur det gick till egentligen. Vunnen tekning, skrinna över blålinjen och slagskott i mål?? På 6 sekunder hinner man faktiskt rätt mycket - men tydligen inte tillräckligt med tid för Leksand att försvara sig

2. 8 sekunder: Per Svartvadet. Timrå-Modo 2008-01-05
Ja säsongen 07/08 är väl ingen som Modofansen minns med speciellt glada minnen. Baksmällan från guldet säsongen innan var total. Men storsnackaren (på ett possitivt sätt. Han är jäkligt rapp i käften) Svartvadet såg till att göra Elitseriehistoriens näst snabbaste mål i alla fall.

3. 9 sekunder: Lubos Bartecko. Luleå-Timrå 2008-02-02
Trist att artisten Bartecko lämnat elitserien. Han var en stor profil och en otroligt skicklig spelare - bara att fråga ett Luleåfan. Han gjorde inte bara många mål, utan det gick ibland snabbt oxå.

Undrar hur snabbt tidernas snabbaste mål sett över alla ligor gjorts?? Någon som vet??

3 kommentarer:

MODO sa...

Slog på nätet och där skrevs att 5 sekunder är rekordet! 4 spelare har gjort mål så snabbt. Zubek är den enda som gjort det på europeisk is, resten har gjorts i NHL.

Frantisek Zubek
Alexander Mogilnyi
Doug Smail
Bryan Trottier

Anonym sa...

En som gjort det på 6 sekunder i elitserien, är Per Gustafsson i HV nån gång på nittiotalet. Det räknas kanske inte för att detta hände i början av andra perioden, men likväl så stod det 6 sek på klockan när målvakten vittjade nätet efter ett skott från mittzonen rakt upp i krysset. Tyvärr minns jag inte vilka motståndarna var, men målet var i vilket fall som helst minnesvärt!

Björn Oldeen sa...

Ja, det är precis som du är inne på, att målet måste ske i första perioden för att räknas. Man kan ju tycka att det inte borde spela någon roll, men samtidigt kan det ju vara andra förutsättningar i början av andra eller 3:e. Tex utv eller dylikt.