måndag 15 mars 2010

Kvartsfinalerna 2

Jaha då spräckte Hardy & CO mitt tips om kvartsfinalmotståndare.
Stockholmarna valde alltså Brynäs, som dom haft så svårt för, samtidigt som dom vunnnit 4 och spelat en oavgjord mot Frölunda. Förstår att man vill hålla sig undan Göteborgarna men det här tror jag kan stå Djurgården dyrt. Kan konstatera att det var en helt ok lottning för alla "valda" lag.

- Timrå har förlorat mot HV71 i dom 2 senaste slutspelen. Ifjol krävdes 7 matcher och nu vet medelpadingarna vad HV går för i dom här lägena. Lindbäck trivs mot HV, minns tex när han stängde igen i Jönköping och räddade alla 53(!!) skott. Timrå vann med 2-0 då. Ifjol hade Berglund/Nygårds en egen fight med Jönköpings slipshuliganer, räkna med en hård dust i år igen. Men tror ändå att HV71 tar sig vidare efter 4-2 i matcher.

- Brynäs har pluspoäng på Djurgården den här säsongen. Men trots det ligger all press på DIF, då dom slutade 2:a men kanske mest pga valet att inte ta Frölunda. Här visade DIF tydligt att dom tror på en enklare resa mot Gävlelaget, och sådant brukar bli kostsamt. För Brynäs del var detta oxå bästa tänkbara scenario. Nu ställs dom mot Djurgården istället för mot Linköping mot vilka dom haft det tuffare under säsongen. Brynäs vidare efter 4-3 i matcher.

- Frölunda är en jätte som börjat vakna här på slutet. Glada att slippa mardrömsmotståndarna Djurgården kliver dom in i det här slutspelet som underdogs. Ja konstigt nog är det ju så. Under säsongen har samtliga möten med Linköping slutat med hemmaseger, vilket betyder 3-2 i fighter till LHC. Men Östgötarna har haft en nedåtgående trend och jag tror Frölunda vinner det här med 4-2 i matcher.

- Färjestad mot Skellefteå känns ju som en riktig thriller. Tror FBK är rätt glada att det blev SAIK i det här läget. En jämn match up på förhand men jag tror även här på det "valda" laget. Det blir semifinalspel i Löfbergs även i år, efter 4-2 i matcher.

På torsdag drar det igång och vi sänder då från Gävle där Brynäs alltså tar emot Djurgården.
På lördag åker vi sedan till Linköping för matchen mot Frölunda.

Innan dess återstår en hel del redigering gällande slutspelsreportagen, men det gör man ju så gärna nu när slutspelet snart är här!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Timrå är heta nu. Vi tar oss minst timm semi.

Matte sa...

Jag tror att DIF tänker helt rätt, billigare och enklare att resa till gävle, och brynäs har ju redan tagit ut segern mot DIF

Anonym sa...

Inte en chans att Brynäs tar oss i bäst av sju, vi är ett bättre hockyelag, de bara backar hem och förlitar sig på Markström. Djurgårn tills jag dör.