fredag 19 mars 2010

Slutspelet igång

Ja då drog det igång då med dunder och brak. Dunder för HV, Frölunda, Djurgården och Skellefteå.
Stora brak för Brynäs, Timrå och Färjestad som alla torskade hemma. Och ett litet brak för LHC efter suddentorsken i Scandinavium.

Förvånande med så många bortasegrar redan här i första matchen. Kan tyda på att det blir korta och rätt ointressanta kvartsfinaler - men hoppas verkligen inte det.

I Gävle, där vi var, spelade Djurgården ett strålande spel och hade ganska bra koll på grejerna kändes det som. Visst tog Brynäs över i perioder, men i det stora hela kändes dom numret mindre.
Med från den matchen tar jag:
- Järnkrok i Brynäs, vilket storstjärna det kan bli.
- Satan vad bra han är Marcus Nilsson. Kvällens 2 assister var ju riktiga läckerheter.
- En som inte glänser så mycket men som jobbar KOPIÖST är Christian "Fimpen" Eklund. Varenda byte han är inne så kör han allt han har i varje åkning. Kolla in honom nästa match vet jag.

Tog för övrigt ett snack med Mårts och Töpel om Rookie-utnämningen och det var som signaturen Johan skrev i kommentatorsfältet. Så länge man är junior så kan man nomineras även om man spelat ordinarie tidigare säsonger. Men vinner man kan man inte vinna igen.

Tydligen kom det hela fram efter att man i slutet av 90-talet någon gång fick ge priset till Leksands David Ytfelt, trots att han inte var någon större stjärna. Urvalet var helt enkelt för smalt och för dåligt. Men dom båda herrarna underströk att i år hade det inte varit något problem att nominera 10 killar, och jag tror bla Skellefteåfansen håller med. Dom blev ju faktiskt utan nominering trots Adan Larsson, Tim Erixon och Rundblads fina säsonger. Men som plåster på såren då så kan ju dom båda förstnämnda även få priset nästa år.

Annars förstår jag att ni legat sömnlösa i undran hur det gick för Canal+ korplag i onsdags. Jo då Audi trycktes tillbaka med 5-4 efter en jämn match där vi stod för farten och dom för smartheten. Men speeden segrade alltså till slut och på tisdag väntar final om korpsveriges hetaste buckla.

Väl mött på Zinkensdam kl 20.00 på tisdag...

Inga kommentarer: