onsdag 1 april 2009

Brynäs mot sm-guld

Ikväll smäller det, sm-final i ishockey. Och Brynäs är nära att få höja bucklan! Snackar så klart om J20-finalen där Brynäs slog HV71 i match 1 i måndags och kan avgöra ikväll hemma i Gävle!
---
Som fd gävlebo måste jag säga att det är väldigt kul att Brynäs håller sig framme på juniorsidan! Och en stor anledning till det har Thomas Thelin! Thomas kom in i föreningen för ett par år sedan för att styra upp juniorsidan som var allt annat än framgångsrik.

Då jag spelade i klubbens j-lag var vi ett lag byggt på spelare från trakten som hade svårt att hänga med dom allra bästa(även fast vi blev 4:a i sm 98). Sen Thelin klev in har Brynäs börjat ta in talanger även från andra delar av landet, vilket varit bra både för dom själva och dom egna gävlekillarna.

Nu satsas pengar på ungdomarna vilket oxå tydligt ger frukt! tidigare satt Brynäsledningen på sina feta arslen och väntade på att talanherna själva skulle höra av sig - men den tiden var förbi redan i början på 80-talet. Tyvärr fattade inte Brynäsledningen det förrän 2000-talet var här!(Klas Leidermark fostrad i Strömsbro men snart en av framtidsmännen i Brynäs)
---
Frölunda har gjort det, Luleå likaså och Färjestad har länge varit bra på att odla upp och slussa in talanger i a-laget.

Snart kommer även publiken i Gävle se resultatet. Bäckis, Markström och Silfverberg är bara början, Jag lovar!!!!

Hur det går i den stora finalen?? HV vinner ikväll med 3-2 på en kanal med kornig bild, ful studiodekor och inlånad Canal+personal för att få upp nivån på sändningen....
---
Nej då jag är inte bitter för att jag sitter hemma;-)
---
Och i den "viktiga" finalen skjuter Klas Leidermark hem guldet till BIF. Killen har varit glödhet i slutspelet och smaka på siffrorna: 6 slutspelmatcher! 10 mål+ 5 ass!!!!!! Luktar guld eller är det Gevalialukten som sprider sig över Gävle igen..

Inga kommentarer: