söndag 23 mars 2008

HV71 - Färjestad i final

Ingen rast, ingen ro. Inte för mig eller Färjestad i alla fall, men dom övriga semifinallagen har ju faktiskt haft det rätt lugnt sedan i tisdags. Den ständiga frågan är ju om det är en fördel att få vila eller om det faktiskt är bättre att vara igång. Undrar om vi någonsin kommer få svaret.

Vet att HV71 tog ledigt onsdag och torsdag, för att sedan koncentera sig på ganska korta och tempofyllda träningar. Så ingen påskvila där alltså.

Ja, vilka tar sig då vidare från semifinalerna? Så här tror jag.

HV71 - Timrå
Jönköpingsgänget har vunnit 3 av 5 matcher mot Timrå under säsongen men oxå haft hemmafördel i just 3 matcher. Lagen har dock vunnit varsin bortamatch, och har alltså båda varit matchlediga sedan i tisdags. HV är en helt annan munsbit än ett trött Modo, så min gissning är att Timrå kommer få det riktigt svårt nu. HV är helt enkelt för bra och tar sig vidare efter 4-2 i matcher.

Linköping - Färjestad
Repris på fjolårets semi, då vann ju LHC med 4-1 i matcher efter att ha förlorat den första matchen i sudden på hemmaplan. I år får Färjestad revanch! Dom känns numret större än LHC, lite elakare, lite tyngre och med lite mer rutin. Det kommer avgöra. Under årets säsong har dom vunnit 2 matcher vardera och 1 har slutat oavgjort. I semin tror jag på 4-2 i matcher till FBK.

Inga kommentarer: