onsdag 5 mars 2008

When the going gets tough - the tough get going

Aldrig får grovarbetarna och retstickorna så mycket uppmärksamhet som i sluspelet. Välförkänt tycker jag, då dom visar känslor, skapar intriger och ligger bakom den där extra energin vi alla älskar med sluspel. Här kommer en topplista med dom 5 bästa slutspelskrigarna.

1. Sanny Lindström
Timrås lagkapten älskar slutspelshockeyn. Han älskar att få kriga, att få buffla och att veta att varje sekvens är hur viktig som helst. Han kommer aldrig vika en tum och det märker hans lagkamrater.

2. Per Ledin
Ledin retar gallfeber på motståndarna, han är ful i närkamperna, dryg i snacket och sätter sedan själv pucken i krysset. Han ser till att motståndarlagets stjärnor ofta fokuserar på fel sak - nämligen på honom.

3. Jimmie Ölvestad
Duracel har haft en knackig säsong, men i slutspel är det knappt att sargen kan stoppa honom ibland. Ölvestad kommer växa till lagets motor, hjärta och bogserbil. Det är han som kommer dra igång hela Djurgården.

4. Magnus Wernblom
Han missade guldet ifjol, och ni kan ge er faan på att han vill ha ett eget nu! Han kommer göra kaffeved av klubbor, gorma på domarna och kriga till sig övärderliga mål framför motståndarnas kasse.

5. Patric Blomdahl

Ifjol gjorde Patric 0+1 på 47 elitseriematcher - i slutspelet blev det 6+3 på 15 kamper. En krigare som älskar när det hettar till. Gäller för motståndarnas stjärnbackar att se upp vid sargkanten - annars kan det vara slutspelat.

Bubblare
Andreas Jämtin - diskad eftersom han själv vägrar medge att han är en retsticka.
Emil Kåberg - Varit förvånansvärt blek i år. Saknar nog sin bruise brother Ledin.
Anti-Jussi Niemi - Hua vad hans "open ice"-tacklingar sätter skräck.
Lance Ward - Visst är han viktig, men han måste hålla sig på isen oxå.

Inga kommentarer: