måndag 3 mars 2008

Kvartsfinalerna

På söndag väljs kvartsfinalerna för årets sm-slutspel, och så här tror jag det kommer gå.
Tabellen är ju rätt avgörande, och den slutar så här efter 55 omg.

1. HV71
2. Modo
3. Linköping
4. Färjestad
5. Timrå
6. Frölunda
7. Djurgården
8. Skellefteå.

HV börjar välja och kan då ta något av dom 2 sista lagen som tagit sig vidare (Dif eller Saik), sedan är det Modos tur att plocka något av dom 2 lägst placerade kvarvarande lagen(Frö och Dif eller Frö och Saik) och så fortsätter det.

HV71 - Skellefteå
Hv har 3-1 i matcher hittills mot Skellefteå, och betydligt svårare mot Djurgården(bara vunnit 1 av 4 möten hittills) Så det blir ett enkelt val för Kenta Johansson och CO.

Modo - Djurgården
Modo har att välja på Dif och Frölunda och jag tror inte något lag vill möta göteborgarna så här tidigt. Men Modo har haft tufft mot Dif och det står 2-3 i inbördes möten den här säsongen(idel hemmasegrar) och dom har faktiskt i skrivande stund fördel 3-1 i matcherna mot Indians. Men jag tror ändå dom väljer Djurgården.

Linköping - Timrå
LHC kommer då att kunna välja mellan Frölunda och Timrå och väljer då Timrå, eftersom dom haft "lätt" för medelpadingarna under säsongen. 4-1 i inbördes möten, samtidigt som alla vill undvika Frölunda. (3-2 till LHC under säsongen)

Färjestad - Frölunda
Ja då blir det Färjestad som får tampas med Indians till slut. Säkert känslofyllt för Roger Melin, men jag tror tyvärr för hans del att ett Färjestad i slutspel passar hans lag ganska illa. Dom har hittills möts 4 ggr under säsongen, och vunnit 2 vardera. Kan bli en klassisk kvartsfinalserie.

Inga kommentarer: